Saturday, May 23, 2009

Ada tak manusia yang...

Ada tak manusia yang tak pernah tak cukup duit?

Dalam dunia ni, semua kena bayar..

Even nak masuk toilet pn bayar..$$$$

Nyawa tinggal 5%, nak operate kena tgu duit. boleh byar ke tak?
Tak ade duit, bye bye..

Pegi hospital kerajaan, ingat nak jimat. Dah byr, tp kena tunggu + Q 2 jam..walaupun murah, tp service dia memang tahap murah.

Aku dapat tahu, start kul 5. HOspital yang sama tukar private hospital, bayaran tripple++. Tapi layanan dia high class punyalah..

HUMAN NATURE. Orang bayar lebih, kita layan lebih. Betul tak?

Balik pada topik asal. Rasanya orang kaya macam mana pun mesti pernah rasa tak cukup duit kan...

This month memang tak cukup duit, lagi sekali tak cukup duit. Nak minta.. malu~ Family aku pn tgh shortage of money hehe..


JAdi ape yang aku buat kalau tak cukup duit. .

1. No shopping. (kasut dah rosak, skg tinggal selipar asadi je. So, tunggu sampai ianya rosak br beli lain)

2. Makan pagi+tengahari sekali. Petang sekali. Malam tak makan lgsung. Memanglah lapar, cara nak elak lapar, tidur!

3. No extra air time makan. (Teh Ais Aminah paling tak tahan. tp skang dah bole control)

4. Masuk minggu ni, dah 3 minggu tak keluar jalan saje2. Nak kuar mesti inccur cost ( NO money no talk). Rumate aku, yan n teha selalu ty nak pg mane2 tak? aku kata tak. takde duit maaaa...hehe

5. NO extra food in my room. Junk food please go away.


Inilah yang aku buat kalau takda duit. As a result, berat aku pn dah turun sikit. Alhamdulillah..
yiihaaaaaa~

Salam.
8.06pm.

5 comments:

morry said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bestnye kadek ko
berat da turun
hadoi aku jela di tahap kritikal nih
makin gemuk je mkn hrbalife ni
salah teknik agaknye
wawawawaaaa :(
syok gak xcukup duit nih kan
leh diet
aku stok xputus2
makan je keje hadoiiiiiii...

sh hafiza said...

haha...main point:berat aku dah turun iket.HAHAHA.kadek2..

H E L A N G said...

morry : aku tak caye berat ko tak trn langsung huhu..makan ape2 pun, exercise yang penting. ye dak??

sh hafiza : main point kat sini pasal duit la cik hafizah...aku baru blajar ngan sir suhaimi huhu..

WF:ciktim said...

xde duit gak~
dalam kurungan.
xde kaki~
xde masa yang tak terbiar..
hehehe~

miss_aya said...

ish...
sian ko..
pasni,gtau tau...