Friday, February 12, 2010

Cuti = Kerja

Salam

Esok bermulanya cuti 4 hari Sat-Tue
Gong Xi Fa Cai kepada semua warga Cina di Malaysia

Tapi kerja banyak sangat sampai takda masa tuk berhibur
Senarai yang perlu disiapkan dlm masa 4 hari:
  1. Term Paper Group Project for Accounting Theory n Policy
  2. Group Project Public Sector Accounting
  3. Proposal for government agency (PSA)
  4. Term Paper EAP: Islamic Housing Loan (BBA Home Financing)
  5. Corporate Finance Quiz
  6. Preparation as Commenting Group for Corporate Finance
  7. UBS
Aduh!aku bagai di baling kayu bruti. Skali kena, perghhh dahsyat sakitnya. Ak cuba positifkan diri. Semua ni adalah ilmu. X patut merungut. Nex wek dah kena hantar draft. So, mahu tak mahu adalah WAJIB untuk aku menyiapkan dlm masa 4 hari ini. InsyaAllah~

Ptg tadi exam ATP. Paper dia tak la susah, tapi lagi skali aku kecewa. Ak kurang gemar subjek yang depends pada Facts semata2. Lagi2 pasal standards n policies. Therefore, ak x leh jwb dengan baik. Sedih. Tawakal saja lah. Smoga hati sir Hafiz tenang semasa menanda kertasku dan memberi result yang baik. Amin~

Last month, my races already 1 year 1 month. gigi dah kedepan. Alhamdulillah. Penantian sekian lama dah menunjukkan efek nya. Sebelum tu, just nak tambah informasi tentang

Dental Surgery
: Veneers

Kalau tgk cerita korea, semua pelakon mempunyai gigi yang cantik. So, i try to find how their teeth looks perfect. Orang Korea memang terkenal dengan plastic surgery. Untuk gigi, most of them use veneers.


wikipedia
:

In dentistry, a veneer is a thin layer of restorative material placed over a tooth surface, either to improve the aesthetics of a tooth, or to protect a damaged tooth surface. There are two main types of material used to fabricate a veneer, composite and dental porcelain. A composite veneer may be directly placed (built-up in the mouth), or indirectly fabricated by a dental technician in a dental laboratory, and later bonded to the tooth, typically using a resin cement such as Panavia. In contrast, a porcelain veneer may only be indirectly fabricated.

At the time, they fell off in a very short time as they were held on by denture adhesive. They were, however, useful for temporarily changing the appearance of actors' teeth.

Ni contoh gambar actor yg guna veneers:

From Gloomy Smile~ to perfect smile

Junsu

Yunho DBSK

Mesti kamu persoalkan apa beza veneers n braces?
  • Veneers will cost you $1000 per teeth. dollar ok. kalau 16 gigi (bahagian atas) = $16 000
  • Short time period. Nak pakai veneers, amik masa less than 6 months. but 100% Sakit! al-kisah yunho, amik masa 3 months break bcoz of the teeth n his face swollen.
  • Kena tukar every 10 years.
  • kalau jatuh, kena wat baru with a new cost.
Braces? -Walaupun long-term, but it will cost u less. Skrg ni dah ada banyak pakai braces coz it cheaper n give u perfect smile. n can pay installment per month hehe. Insya Allah..

kalau tgk gambar atas, proces braces ak for 1 year. Now, gg dah mula rata. Tapi nak melalui saat ni, tgklah keadaan gg aku. atas senget ke kanan, bawah senget ke kiri. hehe

dah la, sambung wat keja.

salam
M.Ami
3.25 am


3 comments:

hasni said...

aku nk pki gak
tp tkt sakt la jay

H E L A N G said...

haha..ko mo pakai braces ka. bg ak, nda la brapa sakit mek.. btul ni. nda sakit..sakit skit time tukar wire dia jak. sakit2 pun stil bole makan n study hehe

H E L A N G said...
This comment has been removed by the author.