Saturday, July 11, 2009

My new AddicTion

Dulu, aku pandang rendah ngan kamera ni, lomo. Sekarang ni, aku dah jatu hati. Gambar dia cantik kot...

Shepah yang mula kenalkan aku dengan dunia lomo. Time tu tak berkenan lagi.
Apek @ AMir Zakwan, orang yang berjaya yakinkan aku. "Lomo Best!'.
Lagi2 selepas dia upload gambar hasil dari kamera lomo, Holga.

Bak kata org, "Cantik siot..." atau "Cantik gle.."

So, my new target nak beli satu. Nak ade sendiri. Baru best bergambar. Mcm gambar2 old skool gitu.



Bawah contoh gambar lomo. Amik dari google je hiihi..


Bawah ni, Apek tgh mengambil gambar menggunakan Holga.


Gambar diatas pulak ditangkap menggunakan DSLR.

Tapi yang pasti, I'm still searching a way to get this.
just wait and see.

7.30 am
Home Sweet Home.

3 comments:

sh hafiza said...

dan2 la ko baru suke.aku nak gune dkt sthn xde plak suke sampai wat post ni.teman ak g kedai film pon xpnh.camne nak suke?hoho..pandang rendah lomo?ces..lomo dah masuk paper,dh masuk tv3 tau.

kalo efek holga best,tu sbb die mahal sket.around 3++ ke 4++ something2.bagi tunjuk sket cni hasil holga.haha.

pastu besa pic diana ni.aidzat nye ni..bangge die tgk ko tayang diana die.haha.

btw,if ure really ade passion dlm industri ni.welcome2..yep,lomo mmg best.takde tandingan.do visit here : http://lomokidsshop.blogspot.com/ kalau nak beli lah.tp harge die sbnarnye bit mahal sbb sgale shipping2 cost ni.

anyways,colorsplash best jugak wpon murah.antare y termurah.haha.tapi kite tgk rule #4 of lomography,TRY TO SHOOT FROM THE HIP.tu yang penting.hehe.

Anonymous said...

ceh.....aku baru lagi dlm bnd ni...
ko ckap pic aku lawa....malu la

H E L A N G said...

haha. sebenonya bukan ko sorg je. ramai lg kot yg ada lomo + pic dia lawa..tp aku tgk ko py holga, bekenan gle..cantik n antik.